London School
август 29, 2022
Няма коментари

На всички е ясно, че английски за възрастни е най-разпространеният език в света, това не е ново. Представете си: вие сте възрастен, но сте учили в училище не английски, а друг език.

Ето няколко причини да започнете да учите английски за възрастни:

* Подобряват се когнитивните способности. Ученето на нови неща по принцип е полезно за здравето на мозъка: развива се и се подобрява паметта, скоростта на мислене и способността за концентрация. Никак не е маловажно, нали?

* Увеличава се възможността за достъп към наличните интересни материали. Вие можете да получите много нова информация по различни теми от англоезични статии и видеоклипове.

* Ценност в работата Ви. Английският език е полезен и е голям плюс да си служите с него. Но дори и да не се нуждаете от чужд език на сегашното си място, знанието на английски език може да отвори възможности за по-интересни и с добро възнаграждение нови позиции и бизнес възможности..

Затова, можете да започнете да изучавате английски на всяка възраст. Изберете си частен учител, групова езикова школа или учете английски език самостоятелно.

С какво да започне изучаването на английски език?

Който и начин да изберете, първоначалното изучаване на всеки чужд език, включително английски, изглежда по един и същи начин:

  1. Азбука и произношение.

Научете буквите, научете как да произнасяте звуците и техните комбинации. Правилното произношение е доста трудно да го постигнете сами. По-лесно е с помощта на преподавател.

  1. Речников запас от думи.

Можете да учите английски думи и прости фрази в платени и безплатни приложения, да четете прости текстове, да заучавате думи и изрази по определени теми.

  1. Граматика.

Начинаещите се сблъскват и затрудняват с многото времена, глаголни форми и строг словоред на английски език. Затова е по-лесно да ги учите от учебници и помагала, в които има практически упражнения за всяко правило.

  1. Разговорни навици и умения.

Не е достатъчно да знаете думите и да разбирате как звучат. За да развиете произношението, е необходимо да се опитате да говорите на английски език, дори и ако изглежда, че все още не знаете нищо.

Това не са етапи на обучение. При начинаещите и на по-високите нива темите се усвояват комплексно: учат се думи и граматични правила, чете се и съставят кратки текстове с новите думи.

Your Turn To Talk