London School

Възможно ли е наистина да научите английски като възрастен?

Home  »  News   »   Възможно ли е наистина да научите английски като възрастен?
ноември 13, 2022
Няма коментари

Никога не е късно да учите английски език за възрастни. Хората по света доказват, че никога не е късно да научиш на чужд език.

Първо трябва да се разбият митовете и да се отървем от въображаемите бариери, които ни пречат да започнем да учим английски език като възрастни. Както се казва да променим и превърнем разрушителните мисли в градивни.

Какви предимства могат да имат възрастните пред децата, чийто мозък попива информация като гъба?

Един възрастен, оформен мозък вече знае как да мисли логично, да прави асоциации и лесно разбира абстрактни категории, което позволява значително да се ускори напредъка.

Децата се нуждаят от много повече повторения на един и същи материал, за да го научат.

И ако за тях е по-лесно да имитират звуците на чужд език, тогава на възрастните по-лесно се отдават сложните конструкции и абстрактните понятия, защото всички тези категории вече са им познати. Освен това възрастните вече знаят как да учат.

Можете да започнете да изучавате английски език дори и само от интерес и заради личното Ви себеразвитие. Такъв умствен процес има много предимства:

 • Ученето на английски език ще тренира паметта и е превантивна мярка за много мозъчни заболявания като деменция или Алцхаймер.
 • Уроците по английски език ще тренират и подобрят способността Ви за концентрация, което е много полезно при извършване на други дейности.
 • По-дълбоко започвате да вниквате и разбирате собствения си език.
 • С изучаването на английски език Вие можете да подобрите и математическите си умения. Според проучване на учени от Масачузетс учениците, които изучават математика и чужд език, показват по-добри резултати от тези, които изучават само математика.
 • И музикално – изучаващите английски или друг чужд език, започват да слушат по-внимателно.

Ускорява се всяко обучение при английски език за възрастни.

И това е така, защото мозъкът Ви свиква да учи и по-малко се съпротивлява на този процес.

 • Изучаването на английски език ще разшири хоризонтите Ви. Ще научите повече за други култури и техните характеристики.
 • Предоставят се нови възможности.
 • Повдига се самочувствието.
 • Развиват се комуникационните умения.
 • Увеличава се креативността.

И така – английски език за възрастни:

 1. Запасете се с мотивация.
 2. Намерете подкрепа. Семейство, приятели или колеги, които ще Ви подкрепят в това начинание.
 3. Открийте своя формат на обучение. Предлагат се широк избор от възможности за изучаване на английски език: можете да учите в група в езикова школа или да учите онлайн, или да учите индивидуално.
 4. Намерете начин да интегрирате английския в живота си извън часовете на учене. Работата е там, че мозъкът се освобождава от информация, която смята за ненужна. Затова намерете полезно приложение на употреба на английския език – гледайте филми без дублаж, слушайте музикални изпълнения на английски, абонирайте се за интересни бюлетини, канали, така ще имате полезно практикуване на английски език.
 5. Освободете се от страха от грешки. От грешките се учим, без тях няма да има прогрес. За да научите английски език, позволете си да правите грешки и не се притеснявайте да говорите.

Използвайте предимствата на Вашия възрастен мозък и учете английски с желание и мотивация.

Your Turn To Talk