London School

Защо е важно да учим английски език

Home  »  News   »   Защо е важно да учим английски език
май 12, 2022
Няма коментари

Английският език е език, с който можем да се чувстваме свързани с почти целия свят. Това е така, защото почти в целият свят хората ползват този език. Английският език е мелодичен, интересен откъм звук и граматика, може да се каже, че не е труден за научаване, а пък е толкова популярен английският език. Почти всички хора през живота си, рано или късно се сблъскват с необходимостта да научат чужд език. И най-често това е английски език.

Защо е важно да научите английски език?

  1. Кариера

При кандидатстване за нова работа ще Ви бъде предложено да попълните въпросник, един от въпросите на който ще бъде въпросът за владеене на чужд език. Специалистите, така да се каже, с широк профил получават най-добрите места. Ако компанията поддържа международни отношения, със сигурност владеенето на английски език ще е необходимо.

  1. Хоби

Владеенето на английски език отваря огромен свят за Вас. Можете да прочетете Уилям Шекспир, Томас Мор, Джон Милтън в оригинал и да усетите точно тяхното настроение и енергия, а не това, което е почувтвал и превел преводачът. Освен това ще можете да се запознаете с научна литература, да четете списания и вестници в оригинал и винаги да сте наясно със събитията. Владеейки английски език, ще можете лесно да разберете текста и смисъла, посланието на любимата си песен, да гледате и разбирате с лекота интересен филм, да се насладите на телевизионно предаване.

  1. Здраве

Да. Това е така, защото, колкото повече тренираме паметта, толкова по-добре работи мозъкът ни. Учените отдавна са доказали, че владеенето на един, а още по-добре два чужди езика, ще помогне да се избегне сенилна деменция.

  1. Комуникация

Като можете да говорите свободно разговорен английски, ще имате приятели по целия свят. Интернет е с възможности, които са безкрайни. Неформалното общуване с хора от други страни, използващи социални мрежи, Ви позволява да усетите живия модерен жаргон, да попълвате с нови думи речника Ви. Създавайки приятелства, вие откривате света, разширявате хоризонтите си и получавате нови възможности.

  1. Пътувания

Общувайки на английски език Вие можете да се насладите на пътуването по света. Ще бъдете разбрани в почти всяка страна.

Има много причини за изучаване на английски език. Всеки ще намери нещо свое. Но фактът остава- този международен език отваря всички врати.

Your Turn To Talk